Monday, June 10, 2013

Aa niinku Annecy, ii niinku ihana

Terkkuja Ranskasta!
Viikonloppuna tuli nähtyä taas pikkuriikkinen pala Eurooppaa lisää, kun käytiin matkatoveri Tupunan kanssa tsekkaamassa Annecy, Ranskan mini-Venetsia. Voi että oli kerrassaan hurmaava paikka kohtalaisen korkeasta turistipitosuudesta huolimatta! Kapeita kujia, kauniita rakennuksia, puisto järven rannassa, kaupungin halki virtaava joki, kävelysiltoja, taustalla vuoret. Alunperin suunnattiin viikonloppulomalle Ranskaan lupaavien aurinkosäätiedotusten perässä, ainahan se ruoho on muka vihreämpää aidan toisella puolella. Vaan eipä paistanu arska yhtään sen enempää mitä rajan takana Sveitsissäkään. Ehkä meillä ois ollu liian lepponen reissu jos ois kelitki sattunu kohilleen, pitäähän aina olla jotain valittamisen aihettaki. Ja aina on plussaa se, ettei kada saatamalla sada kaatamalla sentään. 

Kerranki semmonen reissu että tuli kamerannappia painettua niin tiuhaa tahtia että oli suorastaan valinnanvaraa, joskaan ei sentään vaikeutta, näiden kuvien suhteen! Ennätyksellistä. Määrä korvaa laadun, toivottavasti kuvista välittyy tunnelma edes jollain tasolla.



Mango- ja mustaherukka-viinietikkaa: maista, ole hyvä! Taululla näkyi tarjoiluehdotuksia










Lauantai-päivä kulu junassa matkustamisen, ranskalaisten ruokakauppojen hygieniatasojen kauhistelun, ympäri kaupunkia käveleskelyn ja puistossa loikoilun merkeissä, hyvien eväiden kera, totta kai. Tuuli-reppana oli sairaana, joten jätettiin järvellä risteilyt ja kaikki extreme-polkuveneretket välistä tällä kertaa.




Pulsukaveri päiväunilla









Kyllä mäki kyyläisin ikkunasta jos mulla ois kämppä noin hyvällä paikalla

Majotuksen suhteen meillä kävi hassu juttu: oltiin varattu huone kaupungin ainoasta hostellista. Perille päästyä ja huoneeseen astuttua selvis, että jaa, me ei ollakaan täällä yksin. Oltiin vähän salapoliiseja ja tutkittiin (katottiin, ei koskettu!) meiän huonetoverin omaisuutta. Mies, ihan selvästi. Vähän meinas kuumottaa, ja kaupungilla kävellessä arvuuteltiin, että kuka vastaantulijoista voiskaan olla meiän kämppis. Mutta huh helpotusta, sänkynaapuriks osottautukin pieni aasialainen nuorimies joka varmaan loppupeleissä pelkäs meitä enemmän mitä me sitä. Kerta se nukku päivävaatteet päällä.

Ranska on kai boheemi (lue: epäsiisti ja ei-niin-justiin) maa, ainaki enemmän mitä Sveitsi. Kylppäreitä ei ollu siivottu ja altaat ei vetäny. Asukkaiden käytössä oli yhteinen keittiö ja jääkaappi, josta joku varasti meiltä jugurttia. Nauratti. Majotuksen halvalla hinnallakin voi olla osuutta asiaan mutta trust me, täkäläiset ruokakaupat ei tasan läpäisis mitään Eviran tarkastuksia. Eiku en tiiä onko se Evira mutta suomeks sanottuna, siellä oli sairaan likasta. Epähygieniaaaaa.





Supersöpöjä polttaripupuja... not




Mutta ah, sunnuntai-aamun markkinat korvas kyllä aika lailla kaiken muun, mikä nyt reissun suhteen sattu harmittamaan! Okei olin kyllä myös koko viikonlopun ajan hurjan ilonen mun uudesta ikiomasta rinkasta, eläköön materialismionnellisuus. Mutta kun olin vaan niiiiin mielissään että tein niin hyvän ostoksen! Tästä alkaa mun eräjorma-ura.
















Aivan rakas lupiineja myyvä mummo. Jonku sadun kiltti isoäiti, markkinoiden jälkeen se menee kotiin hoitamaan orpoa lastenlastaan ja kahta lammastaan. Lupiinirahoilla ostetaan lapsoselle kengät ja koulukirjat. 

Hehee joo riittää lupiinimummosta. Kaikki loppuu aikanaan ja kotiinki oli lähettävä. Vaikka ois tuolta päässy esimerkiks Pariisiinkin. Tällä kertaa jätettiin menemättä, sateinen Geneve houkutteli enemmän. 





Ei pöllömpää viihdettä matkan ajaks, ranskalaisia halpislehtiä ja tuoreita kirsikoita! Sujuvasti osattiin lehdistä kattoa ainakin kuvat ja muutama sana suomentaa sieltä täältä. Mutta ei se oo niin justiin. Ja kattokaapa, kuka tuttu poseeras Ellessä! Valittu viikon kirjailijaks tjsp. Kylläpä taas suomalainen sai kokea isänmaanylpeyttä. No joojoo tiiän että neiti Oksanen on kai ehkä oikeesti virolainen. Siltiki.



Mun mielikuvitus-Sveitsinaamukampa harvenee uhkaavaa kyytiä! Onneks täällä Genevessä on aina yhtä masentavannäköstä, niin ei ees meinaa tulla sellanen olo että ounou, enää muutama viikko täällä. Eikä sitäpaitsi ees täällä, koska mulla on enää neljä(!) päivää töitä jäljellä ja sen jälkeen suuntaan kyllä hippulat vinkuen lomailemaan ihan johonki muualle ku tänne! Mikä tahansa aurinkoinen paikka kelpaa.
Tänään sain myös postia kotoa. Aika rakas kirje, itkettihän.




Oho, tulipa noita kuvia laitettua. Ei se haittaa. Koska ei tarvinu jaksaa keksiä kirjotettavaa. Mikä ongelma mulla on, ihan niinku olis joku velvollisuus muka keksiä väkisin kirjottamisenaihetta? Jos jotain tästä postauksesta pitäs jäädä mieleen, niin se, että Sveitsin ja Ranskan välillä puntaroidessa valitkaa mielummin Sveitsi. No okei vähän epäreilu vertailu koska oon nähny  paljon enempi Sveitsiä mitä Ranskaa mutta minulla on oikeus mielipiteeseen! Lällällää.

3 comments:

  1. Voi eiii. Mun piti lähteä tonne, mutta au pair perhe tekikin sit oharit :( Mutta ei se mitään, nyt lähen Brysseliin :)

    ReplyDelete
  2. Oon ollut jo 10kk Sveitsissä, enkä kertaakaan ole käynyt Ranskan puolelle :D Eikä kyllä haittaakaan yhtään..
    Täällä Zürichissa polttari porukkaa on joka kulmassa jos on vain lämmin, mun mielestä ne on vain hauskoja :D

    ReplyDelete
  3. mukava blogi ja ihanan näkösiä kuvia! liityin, kiva jos liittysit mullekki jos tykkäät :)

    http://fromdaytoday-karo.blogspot.fi/

    ReplyDelete